Simon Luyts

Procesarchitect, procesbegeleider, trainer, organisatieopsteller, consultant en coach

Over Mezelf

Mijn zoektocht naar een 'regeneratieve samenleving', waar we leven in balans met onszelf, de mensen rondom ons en de natuur, is een rode draad in mijn leven.

Afgestudeerd als ingenieur in hernieuwbare energie, besefte ik al snel dat voor deze regeneratieve samenleving er meer dan technologie alleen nodig is. Zo maakte ik de keuze om als procesbegeleider aan de slag te gaan, waar ik verandertrajecten en lerende netwerken begeleidde in organisaties en (lokale) overheden.

Maar ook daar bleef ik op mijn honger zitten. We bleven maar in cirkeltjes draaien en de echte fundamentele verandering bleef steeds op zich wachten. We waren het oude systeem aan het oplappen, maar niet aan het transformeren. Ik vond geen manieren om die diepere transformatie te bewerkstelligen en liep hierop vast. Een burn-out was nodig om te beseffen dat ik het over een andere boeg moest gooien. Dankzij deze "storm" werd het glashelder dat mijn oude (overlevings)strategieën me niet meer vooruit hielpen en dat ik mezelf moest heruitvinden. Bouwen aan een duurzame en regeneratieve samenleving begint bij mijn eigen belichaming hiervan. Het is maar wanneer ik de destructieve individuele en collectieve patronen in mezelf kan herkennen en ombuigen dat ik een constructieve invloed kan uitoefenen op het grotere geheel.

Mijn verdere pad bestaat er in deze wijsheid zo veel mogelijk te belichamen, en dit mee te nemen in mijn werk. Ik vind het heerlijk om met individuen deze transformerende reis expliciet aan te gaan, en om in organisaties dit impliciet te laten doorwerken vanuit wie ik ben. Dat is mijn grootste geschenk

Simon

Meer info over mij kan je vinden via linked-in

Graag help ik jou en je organisatie om van deze wereld een mooiere plek te maken!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven trajecten en workshops? Wil de laatste inzichten en artikels ontvangen? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief